Smještaj Aktivni odmor Galerija slika Cjenik Kako do nas Linkovi

Lokve, prepoznatljive po svom slikovitom ambijentu - Lokvarsko jezero, špilja Lokvarka i Park šuma Golubinjak, zauzimaju zapadni dio Gorskog kotara - visoravni koja se naglo izdiže u zaleđu grada Rijeke i Kvarnera. Kraški oblici koji prevladavaju na ovom prostoru pogoduju rastu šuma bukve, smreke i jele koje su ponos i bogatstvo ljudi koji tu žive. Goranski divovi, sa svojim planinskim vrhuncima sa kojih se pružaju beskrajni vidici, Risnjak i Snježnik sa jedne, Bitoraj i Bjelolasica sa druge strane okružuju to nepregledno zeleno more ili kako ga neki nazivaju «Zeleno srce Hrvatske».

Lokvarsko jezero iako akumulaciono jezero napravljeno izgradnjom brane 1954. godine, savršeno se uklopilo u prirodni ambijent koji ga okružuje. Ono pruža pravo zadovoljstvo svim ljubiteljima sportsko - rekreativnih aktivnosti! Na jezeru je održano I. Svjetsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji, mnoštvo međunarodnih veslačkih regata, a od 1978. godine se u kolovozu održava tradicionalni susret planinara, biciklista i ostalih sudionika pod imenom
«P O J» i «B O J» (Pješice ili Biciklom Oko Jezera)
. Ono je pravi izazov za ljubitelje ribolova (1973.godine ulovljen je Svjetski rekord jezerske pastrve težine 25,40 kg), osim pastrve u njemu obitavaju klen, šaran, karas i druge vrste.

Obale prelijepog jezera, u carstvu crnogorične šume i okruženju izrazito lijepog pejzažnog krajolika, zasigurno privlače mnoge prolaznike, pozivajući na daljnje otkrivanje, slutnje užitka, razonodu i rekreaciju.

 

IZVOR www.tz-lokve.hr


Kao gost naše kuće možete se odlučiti za dolje navedene oblike aktivnog odmora.

RAFTING
Uzbuđenje na vodama rijeke Kupe
 
O raftingu
Česta pitanja FAQ
PAINTBALL
U boj, u boj

O Paintbalu

PLANINARENJE
Idemo do vrha
BICIKLIZAM
Vrti, vrti neće ti naškoditi
ALPSKO SKIJANJE I SKIJAŠKO TRČANJE
Skijajte na obližnjim skijaškim terenima
BAZEN

25 metarski bazen pruža Vam mogućnost uživanja u vodenim sportovima i u vrijeme zimskih mjeseci. Kapacitet bazena je 60 osoba.

KLIZALIŠTE

Multifunkcionalna dvorana nalazi se u parku Kralja Tomislava u neposrednoj blizini Gradskog stadiona, kuglane, košarkaškog igrališta na otvorenom, skijaških skakaonica i skijaških i biciklističkih staza na području Japlenškog vrha

   
Tel/fax: 00385 51 625 433, Gsm 1: 098 170 8 170, Gsm 2: 098 323 123      e-mail: info@stimac.com.hr