Početna Smještaj Aktivni odmor Rezervacije Linkovi Cjenik Kako do nas
SKIJANJE

Petehovac, Delnice

Čelimbaša, Mrkopalj

Begovo Razdolje, Begovo Razdolje

Platak, Rijeka

Rudnik, Tršće

Skijati možete na obližnjim terenima Platka, Begovog Razdolja, Tršća i Petehovca.  Ukoliko želite uživati u skijanju, a vještinom još niste ovladali, naučite skijati uz licencirane učitelje skijanja HZUTS-a.

Molimo Vas da unaprijed rezervirate termine škole skijanja rad lakše organizacije.

Telefon voditelj škole Zlatko Rački: 098 816 727

 

PETEHOVAC, Delnice


Petehovac je skijalište koje se nalazi na jugoistočnoj strani Delnica, usred Gorskog Kotara i zaštićeni je krajolik. Sa svojim vrhovima višim od 1000 metara izuzetan je teren za turno skijanje. Nekad vrlo popularno skijalište ponovo je aktivno nakon nekoliko godina uređivanja.

Planinski centar Petehovac počeo je s radom 20. prosinca kad je otvoren restoran s 80 sjedećih mjesta. Smještaj je moguć u deste novouređenih soba sa 22 kreveta. Jedina mana smještaja je nedostatak vode iz vodovoda koji još nije stigao do Petehovca pa se koristi voda iz cisterne. U donjem dijelu zgrade strojarnice uređuje se picerija i fast food, a u gornjem dijelu predviđene su dvorane za seminare i društvene prostorije. Petehovac će biti aktivan i u ljetnim mjesecima kad se ove prostorije pretvaraju u noćni bar s terasom.

Ispod vrha Petehovca planira se urediti parkiralište i dva teniska terena koja će zimi biti pretvorena u klizališta. Dodatnu čar skijalištu daje razglas i rasvjeta što omogućuje skijanje sve do 21,30 h. Skijalište radi u tri smjene svakodnevno. Prva smjena je od 9-12 h, druga od 13,30-16,30, a treća smjena počinje u 19,00 i završava u 21,30 h. Novost je i subotnje skijanje kad radi noćna smjena od 22-24 sata. Cijena ski karte ne razlikuje se s obzirom na smjenu, a iznosi privlačnih 30,00 kuna.

Skijaška staza je dugačka oko 350 metara i idealna je za početnike i rekreaciju jer počinje blago s jednim strmijim dijelom i završava s blagim dijelom. Vučnica ima kapacitet od 900 skijaša na sat, a dugačka je 450 metara. Skijalište nema opremu za umjetno zasnježivanje pa treba čekati da padne snijeg
 
 
 
Telefon: +385 51 8966 015
 

ČELIMBAŠA, Mrkopalj


Čelimbaša je jedno od najstarijih skijališta u Hrvatskoj i nakon 15 godina pauziranja ponovo je stavljeno u pogon.

Skijalište se nalazi usred Gorskog Kotara, iznad Mrkoplja na nadmorskoj visini od 1084 metra. Na vrh skijališta odvest će vas vučnica dužine 720 metara, a u podnožju se nalazi novouređeno parkiralište za 200 osobnih automobila i uslugom ski servisa i škole skijanja. Skijalište se sastoji od dvije staze ukupne dužine oko 2700 metara. Turistička staza duga je 1450 m, a sunčana staza 1200 metara, strme su i dobro uređene.

U želji da se poboljša usluga i da skijalište bude što privlačnije, u planu je postavljanje dva mini baby lifta za djecu do 10 godina, proširenje staza, kupnja žičare s većim kapacitetom te izgradnja umjetnog jezera za bolje zasnježivanje staza. Bit će ponuđena okrjepa u brvnari na sredini staze, a na nogometnom igralištu planira se izgraditi mali zabavni park za najmlađe te urediti staze za sve atraktivniji i popularniji ski rafting i snow-boarding.

Smjestiti se možete u Mrkoplju u privatnom smještaju, a cijene ski karata su iste kao i prošle sezone. Cijeli dan možete skijati za 60,00 kn, a pola dana za 30,00 kn, s tim da su za djecu predviđeni popusti.

Dodatnu privlačnost skijalištu Čelimbaša daje i Hrvatski biatlonski centar na Zagmajni. Uređeno je 50 parkirališnih mjesta, a gradi se i mali ugostiteljski objekt.. Ovdje se održavaju utrke u skijaškom trčanju i biatlonu na stazi ukupne dužine 4,5 kilometara.
 
 
 
Telefon: +385  51 833 255
Povratak na vrh
 

BEGOVO RAZDOLJE

U nekoliko nastavaka donosimo vam popis i opis najvećih i najpoznatijih hrvatskih skijališta kojih i nema tako mnogo, ali se ulaže u njihovo uređenje i razvoj. Danas pišemo o skijalištu u Begovom Razdolju.

Ovo je jedno od najpoznatijih goranskih skijališta. Begovo Razdolje je najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj i to je garancija da će se tu uvijek naći snijega i kad ga drugdje nema. Do Begovog Razdolja se dolazi iz Mrkoplja, a cesta je uska i strma te valja biti oprezan. Odmah do skijališta nalazi se hotel "Jastreb" koji je najveći goranski hotel i dio je olimpijskog centra "Bjelolasica". Taj centar je od Begovog Razdolja udaljen tek 7 km, ali zbog loše cestovne povezanosti nije lako doći do njega ovim putem.

Dužina skijališta s vučnicom Sidrašica je 450 metara i u potpunosti će zadovoljiti potrebe početnika, ali i zahtjevnijih skijaša. Uz skijalište nalazi se i sanjkalište za djecu kao i škola skijanja koju vodi ski klub Mrkopalj. U ponudi je osim skijanja i skijaško trčanje na posebno pripremljenim stazama, vožnja motornim saonicama te sve atraktivniji snow rafting ili spuštanje gumenim čamcem. Cijene ski karata ostale su iste kao i prošle godine:
- dnevna karta – 60,00 kn
- poludnevna karta – 40,00 kn
- karta za djecu do 14 godina – 40,00 kn

Iznajmljivanje opreme za odrasle za boravak na snijegu cijeli dan iznosi 80,00 kn, a za djecu 60,00 kn. Po cijeni od 30,00 kn mogu se iznajmiti zasebni dijelovi opreme.

Gastronomska ponuda za skijaše i izletnike je vrlo bogata i potrebno je spomenuti restoran hotela Jastreb, pansion "Planinski raj" te krčmu "Gorje" u kojoj se spremaju svježi morski specijaliteti. Još jedan značajan objekt u Begovom Razdolju je etno kuća Zaborac u kojoj se nalazi etno muzej, a postoji mogućnost iznajmljivanja te kuće za odmor.

Dakle, na visini od 1078 metara nad morem možete uživati u skijanju, snow raftingu, morskim specijalitetima i razgledavanju etno muzeja. Gdje još sve to možete pronaći?
 
Telefon: +385 51 833 161
 

PLATAK, Rijeka

Platak je malo, ali dobro poznato skijalište udaljeno pola sata vožnje od Rijeke. Na visini od 1363 metara nad morem gdje se nalazi vrh skijališta puca prekrasan pogled na more i Kvarner. Cesta do samo skijališta je uska te se promet u snježnim mjesecima odvija jednosmjerno, o čemu vas informira natpis s vremenskim rasporedom smjerova vožnje, a nalazi se na glavnom križanju.

Staze za skijanje su uređene u dužini od 9 kilometara i nisu međusobno povezane. Na vrh skijališta odvest će vas jedna dvosjedežnica s kapacitetom 900 skijaša na sat, 4 ski lifta kapaciteta 2000 skijaša na sat i jedan bebi lift. Kupljena je oprema za umjetno zasnježivanje pa je skijalište aktivno i kad nema prirodnog snijega. Parkiralište je uređeno i prostrano, ali se naplaćuje zimi.

Skijalište u ponudi ima i školu skijanja i snowboarda te noćni i dnevni safari u šumi. Uređena je staza za skijaško trčanje i hodanje u dužini od 10 kilometara te staza za motorne sanjke duga oko1 km. Njih je moguće iznajmiti, a cijena vožnje za 5 krugova iznosi 100,00 kn kolika je i cijena jednodnevne ski karte. Za isti iznos možete iznajmiti kompletnu skijašku opremu, obične i motorne sanjke te snowboard opremu. Dakle, sve po 100,00 kuna.

Smjestiti se možete u dva planinarska doma, manji "Sušak" i veći "Platak". Vrlo je popularno organiziranje zimovanja za osnovnoškolaca koji borave u domu "Platak" jer dom može primiti 90 osoba.

Snijega na Platku ima i skijanje može početi!!!
Telefon:+385  51 230 904  
 

RUDNIK , Tršće


Skijaški centar Rudnik u Tršću manje je i malo poznato skijalište, ali "Hrvatske šume", Šumarija Tršće ulaže znatna sredstva da unaprijedi ovo skijalište i učini ga prepoznatljivim i bolje posjećenim.

Skijalište se nalazi u mjestu Tršće koje je udaljeno desetak kilometara od Gerova i 40 km od Delnica. Rudnik je skijalište na istoimenom brdu na visini od 1052 metra nad morem i u ponudi ima alpsko i nordijsko skijanje te sanjkanje. Na raspolaganju su dvije staze duljine 1000 i 800 metara te dvije staze za skijaško trčanje duljine 3 i 5 kilometara. Do vrha Rudnika odvest će vas ski-lift sidro čija duljina iznosi 567 m i može prevesti 450 skijaša na sat, a staze se održavaju svakodnevno i nisu prezahtjevne. Parkirališni prostor je uređen za 150 automobila, a moguće je iznajmiti skijašku opremu te koristiti ski servis. Za skijaše početnike tu je i škola skijanja.

Ovo skijalište dobro je poznato Riječanima, Istranima i Slovencima  koji ovamo dolaze vikendom ili na nekoliko dana već godinama. Ako dolazite na nekoliko dana u ovaj raj, boravak možete osigurati u privatnom smještaju koji u ponudi ima 70 kreveta. U domaćoj goranskoj kuhinji možete uživati u bistrou Brvnara koji je sagrađen u alpskom stilu i raspolaže s 90 mjesta, a nalazi se u podnožju staze.

Na Rudniku će biti organizirano natjecanje na državnom nivou, a postoji mogućnost da se održi i neko od slovenskih natjecanja. Novost u ponudi je mogućnost kupnje sezonske karte, a kupnjom bilo koje karte svaki skijaš je osiguran  za slučaj nezgode kod Croatia osiguranja.

Cijena sezonske karte za odrasle iznosi 400,00 kn, a za djecu i studente 300,00 kn. Za odrasle skijaše koji odluče doći na skijanje na jedan dan cijena je 50,00 kn, a za djecu 30,00 kn. Poludnevna karta za odrasle je 40,00 kn, a za djecu 20,00 kuna. Ako sve dobro izračunate, uvidjet ćete da je kupnja sezonske karte izuzetno povoljna i da si na Rudniku možete priuštiti kvalitetno zimovanje i skijanje s vrlo malo uloženih sredstava.

Skijaši, iskoristite dobru priliku!!!
Telefon: +385 51 821 042
 

Tekstovi preuzeti sa www.croatica.net                              Slike preuzete sa www.gorskikotar.com

Tel/fax: 00385 51 625 433, Gsm 1: 098 170 8 170, Gsm 2: 098 323 123      e-mail: info@stimac.com.hr