Smještaj Aktivni odmor Galerija slika Cjenik Kako do nas Linkovi
KUĆA "ŠTIMAC"- osnovne informacije
Kuća je površine 100 m2. Kuća je izgrađena 1945 god., rekonstruirana 2003 (te je svake godine nadograđujemo i uljepšavamo). Nalazi se na rubu šume kraj potoka koji izvire 300 m iznad kuće. U blizini se nalazi vrt na kojem je sve pripremljeno za Vašu zabavu.  Mjesto mirno na kraju ulice koje se spaja na glavnu cestu i kraj nje se nalaze još dvije stalno nastanjene kuće.
Kućni red
5 200m DA 2 km DA 7 km

NOVO montirali smo centralno grijanje na lož ulje tako da Vas kuća u zimskim mjesecima dočekuje topla ali naravno u feštarniku i dalje možete uživati u otvorenom kaminu.
Prizemlje (klikni za tlocrt)
Dnevni  boravak - Slike
Opremljen Tv prijemnikom, DVD playerom, radiom. U dnevnom se nalazi kutna garnitura u kojoj se možete ugodno odmoriti, i naravno večih dimenzija za više ljudi. Pogled iz dnevnog boravka usmjeren je na travnjak ispred kuće i obližnju padinu gdje možete vidjeti Vašu djecu kako se igraju.
Kuhinja - Slike
Kuhinja pripremljena za sve Vaše gastronomske podvige. Opremljena Stolom i stolicama za 8-10 ljudi plinskim štednjakom, hladnjakom te tanjurima i priborom za 12 ljudi.
Kupaona - Slike
Renovirana 2009 godine. U njoj se nalazi umivaonik, wc, tuš kada te sve ostale potrepštine (stalak za ručnike ogledalo....). Uz centralno grijanje temperatura ne pada ispod 25 stupnjeva:)

Kat (klikni za tlocrt)
PLAVA SOBA- Slike
3 ležaja: 1 bračni krevet i jedan samostalni , ormar, TV.

ŽUTA SOBA-Slike
 3 ležaja: 1 bračni krevet i jedan samostalni , ormar, TV.
CRVENA SOBA-Slike
2 ležaja: bračni krevet, ormar.

FEŠTARNIK- NOVOST

U sklopu najama dobivate na korištenje objekt od 24 m2  "FEŠTARNIK". Namijenjen je druženjima 15 osoba. Opremljen je kaminom u kojem se može pripremati roštilj, peka.  Ugrađen je razglas od  100w sa lightshow-om te mini kuhinjom idealno za razne proslave. Objekt je odvojen od kuče na 10 m tako da nikome ne smetate. OVDJE možete baciti pogled na slike.


Udaljenosti :

2 km-Omladinsko jezero
1 km- Špilja lokvarka
1 km-Park šuma golubinjak
2 kom- Mini Farma Lazac
15 km- Nacionalni park Risanjk
25 km- Rijeka Kupa, Zeleni vir
140 km- Grad Zagreb (1,5 sat vožnje)
45 km- Grad Rijeka (20 min. vožnje)
60 km- Grad Opatija (40 min. vožnje)

LOKVE- osnovne informacije

Što možete raditi u Lokvama:

ŠPILJA LOKVARKA

 • RADNO VRIJEME  ( Najave na telefon 091/450-8035 gđica. Andrea Šafar)
 • OBILAZAK TRAJE 45 MINUTA UZ PRATNJU VODIČA
  MINIMALAN BROJ OSOBA ZA POSJET JE 5 OSOBA
  ULAZAK DJECE ISKLJUČIVO POD PRATNJOM RODITELJA ILI NASTAVNIKA
  MINIMALNA STAROST DJECE JE 4 GODINE

CIJENA ULAZNICA za posjet spilji Lokvarki
ODRASLI- individualan posjet: 40,00 kn
ODRASLI- grupni organizirani posjet: 35,00 kn
UČENICI, STUDENTI, UMIROVLJENICI- individualni posjet: 25,00 kn
UČENICI, STUDENTI, UMIROVLJENICI- grupni org. posjet: 20,00 kn
OBITELJSKA (obitelj s djecom): 60,00 kn
NAPOMENA: grupom se smatra skupina koja broji više od 10 posjetitelja

 

PARK ŠUMA GOLUBINJAK

 •    RADNO VRIJEME svaki dan od 09-19 h ;
 •   Kontakt 051/831-322 (gđa. Ksenija Miletić)

·         Iznajmljivanje roštilja 100,00 kn

  ( u cijenu uključeno: mjesto za roštilj, gradele, ugljen i drva )

·         Iznajmljivanje sportskih terena otvorenog tipa:

                         1. višenamjensko igralište

                             nogomet i rukomet ( 1 h ) 150,00 kn

                              odbojka i tenis  ( 1 h )  35,00 kn

                          2. boćalište ( 1h ) 20,00 kn

CIJENA ULAZNICA iznosi 15,00 kn,  za grupe  stručno vođenje po Park šumi     

Golubinjak po cijeni od 100,00 kn za grupu.

 

MUZEJ ŽABA

·         RADNO VRIJEME od 8-20h

·         Najave na telefon 051 831 099, Mob: 099 998 6352

·         Upoznajte se sa poviješću žabarstva u Lokvama, Žabarskom noći, lovu na žabe te  likovnim i literarnim       radovima na hrvatskom jeziku i dijalektu

www.muzej-zaba.info

 

SPLAV NA LOKVARSKOM JEZERU „ČAČA“

·         Ugodna vožnja po lokvarskom i mrzlovodičkom jezeru .

·         Najave na telefon 098/9822-718 (g. Ferdinand Crnković)

·         CJENIK:  

INDIVIDUALNA VOŽNJA              35,00 kn/osobi (10-25 osoba - trajanje vožnje 1 sat)

ORGANIZIRANE GRUPE                28,00 kn/osobi (10-25 osoba – trajanje vožnje 1 sat)

ZALJEV (stari motel)-M vodica        30,00 kn/osobi (min. 10 osoba-1 smjer)

ZALJEV (stari motel)-M vodica-zaljev50,00 kn/osobi (min. 10 osoba-2 smjera-2 sata vožnje)

ZALJEV (stari motel)-Piknik-zaljev  25,00 kn/osobi (min 5 osoba)

Organizirani školski izleti (za osnovne škole)           25,00 kn/osobi

Djeca mlađa od 5 g. ne plaćaju kartu, djeca od 5-10 g. plaćaju 50 %cijene.

 

KALVARIJA

 • Kalvarija sa  kapelicama u Lokvama skladno je uklopljena u krajolik i ima znatnu prostornu vrijednost. Stepenice vode kroz ulaznu kapelicu koja je u samom mjestu, do kapelice - poklonca na vrhu kalvarije. U niši poklonca na vrhu smješteno je drveno raspelo.
 • KONTAKT Turistički ured Lokve 051/831-250 (gđa. Đurđa Malnar)

ZAVIČAJNA ZBIRKA LOKVE

U ugodnom ambijentu Osnovne škole Lokve smjestila se naša Zavičajna zbirka.

CIJENA ULAZNICE:        Individualno: 5,00 kn

        Grupa: 3,00 kn

Udruga ”Ljubitelji lokvarskih starina”
NAJAVE NA TELEFON: 831-213 (gđa. Mirjana Pleše); 831-165;831-108; 831-150;

 

OBRTI ZA PROIZVODNJU I DEGUSTACIJU GORANSKIH LIKERA:

Obrt „Kotač“                       Kontakt: 098/965-9156 (g. Vid Arbanas)

Obrt „Wool“                        Kontakt: 098/1792908 (g. Radovan Štih)


 

LOKVE - Osnovne informacije

LOKVE, naselje u Gorskom Kotaru, 8 km jugozapadno od Delnica, nadmorska visina 723 m; 748 stan. Oslanjajući se na prvi pisani spomen- isprava Kraljevskog suda Matije Korvina od 24.veljače 1481.god. kojoj se oslobađaju plaćanja daće (maltarine) trgovci u pronalaženj imanjima "u Lukovdolu, Moravicama, Delnicama, Lokvama, Brodu, Hreljinu i Vrbovskom", zaključiti na mje da Lokve postoje već od tada kao naseljeni i izgrađeni dio Gorskog kotara. Lokve se spominju i u imovinskoj parnici Urlicha Celjskog i Frankopana još 1432. u knjizi "Gorski kotar i Vidnodol" E.Laszowskog, u latinskom obilku Loque. Prema R.Strohalovom kazivanju poseban zamah razvoju iopće u smjeru svoga kretanja dala je cesta, Lujzinska cesta, koja je morala spojiti grad Karlovac s morem. Uz cestu su nicale kuće i sela: Srednji Jarak, Homer, Zajez, Artić, Mala Voda, Lokve- spominje Strohal navodeći dalje da su Frankopani na lokvarskim rječicama Velika i Mala Voda imali pilane i mlinove. Poslije stradanja Franskopana Lokve dolaze pod upravu Ugarske i baruna Franje Rigonija. Lokve u to vrijeme imaju pilanu na željezni kotač sa zupcima za rezanje dasaka.
Poslije prolaska ceste 1805. doseljenici podižu lijepe kuće, većinom jednokatne, uglavnom prema moru kreće trgovina drvenom građom. Lokve dobivaju lijepa konačišta, a na
osmama; Sopaču, Maloj Vodi, Mrzloj Vodici, Osoju, Društvo Lujzinske ceste (distrikt) podiže svratišta (štacije) za prolaznike. Lokve te godine imaju 62 kuće i 481 stanovnika, tu su već i prve crkvene građevine- kapelice u Mrzloj Vodici i u Lokvama- 1857. župnik Josip Mrzljakosniva trorazrednu pučku školu. Lokve su uz prvotne došlajke iz Primorja naseljavali početkom 19.st. žitelji iz Delnica, Mrkoplja, Fužina, Gerova, te i danas egzistiraju njihova prezimena: Štimac, Pleše, Majnarić, Ožanić, Mihelčić, Bolf, Grgurić, Jurković, Briški, Gašparac, Radošević, Crnković, Štanfelj, Tomac, Čop.

LOKVE- Turizam

Turizam u Lokvama ima dugu tradiciju. God. 1906. osnovano je Društvo za uljepšanje mjesta, a izgradnjom akumulacije Omladinsko jezero Lokve postaju sportsko središte za vodene sportove - podvodnu orijentaciju, veslačke regate. U Lokvama postoji mogućnost organiziranog lova, ribolova, planinarskih izleta i pohoda planinskim vrhovima. U blizini (1 km) je krška spilja Lokvarka uređena za posjetitelje u dužini 1 km i prirodni park-šuma Golubinjak. Tradicionalna Žabarska noć (u travnju), natjecanje u žabljim skokovima, pretvara se u narodnu feštu s bogatom ponudom ribljih i žabljih specijaliteta, koji se nude i u okolici. U Lokvama djeluje i kiparska kolonija.

Lokvarci "Žabari"

Ima istine u tvrdnji da su Lokve dobile ima po mnoštvu lokava, bara s vodom u kojima je intenzivno stolovao žablji svijet. Djeci za igru, odraslima za jelo poslužili su ti živahni dijelovi prirode, a nekom padne na pamet rugalica pa Lokvarce prozvaše Žabarima.
Možda su se neki i obračunavali međusobno kada se u pregrijanoj
atmosferi potkrala rugalica, međutim, problem je riješen u saznanju da se kompleks mora pretvoriti u svoju suprotnost.
Turistički radnici će u svom društvu namijeniti simbol zelene žabice, nacrtat će propagandne materijale, oglasne ploče, unijeti u nazive firmi, a još kasnije izmisliti će i igru tzv. dužinskog žabljeg skoka.
Lokvarci su Žabari, a svake godine održava se travanjska proljetna priredba «Žabarska noć».
Vlasnici žaba, dolaze k stolu, smještaju žabe na ravnu plohu, šalom, smijehom, pljeskanjem potiču ih na duge skokove. Publika prati, zabavlja se, između toga i pleše i zapjeva. Te je noći gurmanski stol u znaku žaba- jedinstvenih žabljih krakova.
Već od 1976. «Žabarska noć» bilježi velik broj sudionika, što posjetitelja, što natjecatelja. Uz domaće natjecatelj da sada su u «Žabarskim noćima» sudjelovali i stranci iz Italije, Francuske, Nizozemske, SAD-a.

To je još jedna priča o zelenoj lokvarskoj žabici koja iz rugalice postade simbol, zaštitni znak, totem i vjerovanje da nosi sreću.
I uđe u sve markacije, majice, klupe, naljepnice, TV ekran, u jedinstvenu priredbu Lokvaraca koji maštom zbilju pretvoriše u igru, a igru u turistički poziv!

Muzej žaba u Gorskom kotaru

Lokve u Gorskom kotaru godinama su poznate po žabama. Močvarno tlo privlači te vodozemce, a posjetitelje u ovaj kraj privlače žablji specijaliteti u lokvarskim restoranima, kao i Žabarska noć, čija je kruna natjecanje žaba u skokovima. Odsad Lokve nude i jedinstveni Muzej žaba.Kontak: 051 831 278

 

Ribolov na Lokvarskom jezeru

Umjetno jezero veličine 2,1 km2, dubine 40 m, pruža se sve do podnožja Risnjaka. Mogućnost šetnje uz jezero, ljeti za kupanje, a tijekom cijele godine za ribolov. U ovom su jezeru uhvaćene jedne od najvećih pastrva na svijetu. Ribići će svakako naći pravo zadovoljstvo u ribolovu na Lokvarskom i Omladinskom jezeru u kojima obitava više vrsta riba: pastrva, klen, šaran, karas, štuka i druge. Ribolovne dozvole mogu se kupiti u svim ugostiteljskim objektima, a za ostale informacije obratite  Športsko – ribolovnog kluba «Lokve» 098/ 953 4369.

Špilja Lokvarka

Otkrivena je 1912. godine. Od godine 1935. kada je uvedena elektrifikacija, te kasnije kada su postavljene stepenice željezne konstrukcije, ona postaje sve značajniji element turističke ponude Lokava. Zbog izuzetne ljepote, raznolikosti i bogatstava špiljskih ukrasa proglašena je spomenikom prirode.
Danas, ona je jedna od najvećih špilja Hrvatske uređene za posjet turista. Uz stručnu pratnju vodiča posjetioci mogu obići četiri galerije, dok preostale nisu u potpunosti istražene te predstavljaju pravi izazov za speleologe i druge željne novih otkrića i izazova.
Temperatura špilje je konstantno od 6,5°- 8°C te je posjet u toku ljetnih mjeseci pravo osvježenje.
Informacije za posjet spilji Lokvarki mogu se dobiti na broj telefona 051/ 831-250 u Turističkom uredu u Lokvama.

Javna ustanova za upravljanje
zaštićenim dijelovima prirode
Primorsko-goranska županija

 

U neposrednoj blizini Lokava nalaze se još nekoliko špilji zanimljivih za posjetioce, to su osobito špilja Bukovac i Medvjeđa špilja.
U špilji Bukovac pronađeni su tragovi boravka čovjeka iz kamenog doba, te se njezina starost procjenjuje na oko 40 000 godina.
Medvjeđa špilja dobila je naziv po medvjedima koji su boravili u njoj te su nađeni i njihovi ostaci – kosti.

RADNO VRIJEME
01.06.- 01.09. SVAKI DAN 09:00-17:00
OD 01.09. ZA POSJET SE POTREBNO NAJAVITI NA 051/831-336
Osoba za kontakt Andrea Šafar

OBILAZAK TRAJE 45 MINUTA UZ PRATNJU VODIČA
MINIMALAN BOJ OSOBA ZA POSJET JE 5 OSOBA
ULAZAK DJECE ISKLJUČIVO POD PRATNJOM RODITELJA ILI NASTAVNIKA
MINIMALNA STAROST DJECE JE 4 GODINE

CIJENA ULAZNICA
za posjet spilji Lokvarki

ODRASLI- individualan posjet: 30,00 kn
ODRASLI- grupni organizirani posjet: 25,00 kn
UČENICI, STUDENTI, UMIROVLJENICI- individualni posjet: 15,00 kn
UČENICI, STUDENTI, UMIROVLJENICI- grupni organizirani posjet: 10,00 kn
OBITELJSKA (obitelj s djecom): 50,00 kn

NAPOMENA: grupom se smatra skupina koja broji više od 10 posjetitelja

 
Tel/fax: +385 51 625 433, Gsm 1: 098 170 8 170, Gsm 2: 098 323 123      e-mail: info@stimac.com.hr
Hrvatska, Gorski Kotar, 51316 Lokve, Topolovac 7